Açıklama
Amasya denilince akla ilk olarak Misket elması gelir. Türkiye’nin neresinde olursanız olun, eğer mevsimiyse, mutlaka Misket elması “Amasya Elması” olarak karşınıza çıkar.
Elma fidanı AMASYA nın en büyük özelliği bir yıl meyve verirse diğer yıl vermemesidir.
Bir yüzü kırmızı, diğer yüzü ise sarı ila yeşilimsi bir renk taşır.
İnce kabuklu, hoş kokuludur.
Sert ve dayanıklıdır.
Uzun süre saklanmaya elverişlidir.
Elma fidanı AMASYA nın iki türü vardır. Daha küçük ve tatlı olanına Misket elması denir. Daha iri ve aşılı olanına ise KABAK elması adı verilir.
Amasya elması meyveye geç yatar ve 8 – 10 yaşından önce ürün vermez.